روانشناسی دین در خبر گزاری های خارجی
روانشناسی دین مشتمل است بر به کار بری متدهای روانشناختی و فریم ورک های تغییری، بر مفاد گوناگون سنن دینی و همچنین بر هم افراد مذهبی و هم غیر مذهبی . گستره فوق العاده متدها و فریم ورک ها می توانند به طور کمک کننده ای با توجه به تمایز کلاسیک میان رویکرد های مبتنی بر علوم طبیعی و مبتنی بر علوم انسانی خلاصه می شود .
خبرگزاری جمهوری اسلامی (به انگلیسی: Islamic Republic News Agency) که بیشتر با سرواژه ایرنا (به انگلیسی: IRNA) شناخته میشود، نام خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران است. نام آن پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، آژانس پارس بود. خبرگزاری پارس در سال ۱۳۱۳ خورشیدی و بهدستور رضاشاه و زیر نظر وزارت امور خارجه ایران بنیانگذاری شد. امروزه خبرگزاری ایرنا با ۸۵ سال سابقه خبررسانی، ریشهدارترین آژانس خبررسانی ایران به حساب میآید.
ایرنا، خبرگزاری رسمی و ریشه دارترین نهاد حرفهای گردآوری و انتشار خبر در ایران است. این سازمان بر شالودهٔ چند دهه فعالیت خبری و رسانهای بنا شده و از نظر سابقه و ویژگیهای حرفهای، هیچ بنگاه خبری در ایران قابل همسنجی با آن نیست.
بنیان ایرنا در سال ۱۳۱۳ خورشیدی و با تأسیس «آژانس پارس» گذارده شد بنگاه خبری که در چارچوب سازمانی وزارت امور خارجه و با هدف گردآوری، ترجمه و انتشار اخبار ایران و جهان به وجود آمد. نزدیک به چهار دهه بعد، وزارتخانهای با عنوان اطلاعرسانی فعالیت خود را در دولت وقت آغاز کرد و بدین ترتیب در سال ۱۳۴۲، آژانس پارس به «خبرگزاری پارس» با نام اختصاری «پانا» (PANA) تغییر نام داد. پیش از این، آژانس پارس برای مدتی بهطور مشترک با رادیو فعالیت میکرد و تهیهکنندگی اخبار این رسانه را بر عهده داشت.
آژانس پارس از سالهای نخستین فعالیت، همکاریهای خود با بنگاههای پرسابقه و مهم خبری غربی همچون «خبرگزاری فرانسه»، «آسوشیتدپرس»، «رویترز» و نیز خبرگزاری «آناتولی» ترکیه را آغاز کرد و در مسیر حرفهای شدن گام برداشت. پایهگذاری وزارتخانه تازه «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونیهایی را تجربه کند. در این دگرگونیها، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد. اساسنامه آن نیز با ۲۳ ماده و هفت تبصره به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دی ماه ۱۳۶۰، با تصمیم نمایندگان مجلس، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری «ایرنا» (IRNA) تغییر نام داد و فصل تازهای در فعالیتهای این رسانه گشوده شد.
منابع
- ↑ https://www.irna.ir/news/83824005
- ↑ نخستین مدیرکل زن اخبار استانها در تاریخ ایرنا منصوب شد
- ↑ \یک بانوی دیگر در ایرنا مدیرکل اخبار شد/ لامع زاده؛ سکاندار اخبار داخلی
- ↑ پازوکی مدیر کل اخبار خارجی ایرنا شد
- ↑ انتصاب “اسماعیل داودی” به عنوان مدیرکل اخبار چند رسانه ای
- ↑ [۱]
- ↑ تابناک. «ایرنا زیر نظر احمدینژاد قرار میگیرد». بایگانیشده از اصلی در ۳ اوت ۲۰۱۰.
- ↑ ۸٫۰ ۸٫۱ ۸٫۲ ۸٫۳ گروه اطلاعرسانی - پژوهش. «ایرنا هشتاد سال کارآمدی و پویایی».
- ↑ ۹٫۰ ۹٫۱ خبرآنلاین. «آشنایی با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران».
- ↑ «ایرنا، هفتاد و هفت سال اطلاعرسانی».
- ↑ «توییتر مهدی محمودیان».
- ↑ «به دنبال انتشار مصاحبه ایرنا با معاون ارتش «برای پنج نفر پرونده تشکیل شده است»».
- ↑ «سخنگوی سپاه شکایت درباره مصاحبه معاون ارتش را تکذیب کرد».